Hopp til hovedinnhold
  • 1/1

"Her oppnår en muligheten for nye uventede innsikter. Da den motoriske mekaniske prosessen utføres av en levende hånd som er i nær kontakt med hjertet."

Lørdag 3. februar åpner Museet Kystens Arv årets første midlertidige utstilling i utstillingsserien om skaperglede og håndverk. Denne gangen er vi så heldige å få stille ut verk av foreningen Norske Filtmakere.

Utstillingen åpner kl.12 ved direktør Sverre Løvli og representanter fra Norske Filtmakere.

Utstillingen "FØLT TILT" 30 x 30 x 30 cm er satt sammen av arbeider laget av medlemmer i Norske Filtmakere. Med utgangspunkt i norsk, hvit ull, finull og merino sammen med silke og garn bearbeides ullen med såpe og vann. Og slik blir det formet de mest utrolige ting, fra klær og interiør til bilder.

Ingen håndverk er så taktilt som filting, da hånden hele tiden arbeider direkte med materialet uten verktøy mellom. Håndens kunnskap følger og kjenner forsiktig, ømt, hardhendt - alt etter som kommunikasjonen mellom ullen og hånden taler sitt eget språk. Her oppnår en muligheten for nye uventede innsikter. Da den motoriske mekaniske prosessen utføres av en levende hånd som er i nær kontakt med hjertet.

På menyen i kafeen blir det brokkolisuppe, kaffe og annet godt.

  • 1/1

Øverste bilde: filteverk av Irene T. Eik
Nederste bilde: filteverk av Kari Helberg Roligheten og Anna Gran

Foto: Trine Anette Fostervold /Museet Kystens Arv

Denne dagen kommer også Leksvik Husflidslag og UNG Husflid for å lede flittige og morsomme aktiviteter knyttet til nålefilting og ullarbeid. Les mer ved å følge lenken under:

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1