Hopp til hovedinnhold

Slik kommer du deg til Museet Kystens Arv

Museet Kystens Arv ligger på Fosenhalvøya i Trøndelag. Slik kommer du deg hit med bil, buss, båt eller sykkel:

Buss

Museet har god bussforbildelse både mot Trondheim og ytre del av Fosen. For oppdaterte ruter, se atb.no. Det er rute 350 og 452 som går forbi museet. Nærmeste holdeplass er Stadsbygd Kirke. Derfra er det 5 minutters gange ned til museet. 

Bil

Bruk gjerne Google Ruteplanlegger for å finne raskeste veg. Husk å sjekke ferjeruta i tillegg hvis du må krysse fjorden.

Fra Trondheim følger du skilting mot Fosen og tar ferja over fjorden. På Rørvik ferjeleie tar du til venstre og følger skilting mot Stadsbygd. I rundkjøringa på Stadsbygd er skilta til venstre mot Museet Kystens Arv. 

Fra ytre del av Fosen går raskeste rute stort sett via Rissa. Følg skilting videre til Stadsbygd. I rundkjøringa på Stadsbygd er det skilta ned til museet.

Sykkel

Fra Trondheim kan du velge om du vil ta hurtigbåten Trondheim-Vanvikan eller ferja Flakk-Rørvik. Fra Vanvikan er det 15 km å sykle, fra Rørvik er det 7 km. Syklister går gratis på ferja, så ett alternativ kan være å kjøre til Flakk og sette igjen bilen der. Like etter Rørvik Ferjeleie kan man ta av på og følge "gammelveien", en vakker grusvei langs fjorden uten biltrafikk. Følg skilting mot Helleristninger. Denne veien kan godt sykles med barn. På vegen passerer dere helleristninger der fire elger er risset inn på steinveggen for over fem tusen år siden.  Les mer om helleristningene og andre spennende stopp på sykkelturen her. 

Fosen er et populært område for sykkelturer. Hvis dere vil gjøre det til en lengre tur, går det for eksempel an å sykle videre ut til Hasselvika, og ta hurtigbåten tilbake derfra. 

Fra Kystekspressen: Bor du nært Kristiansund, Smøla, Kjørsvikbugen, Hitra eller Brekstad kan det være et alternativ å ta hurtigbåten til Hasselvika og sykle resten av veien. Sykkelturen er på 25 km og tar ca 2 timer. 

Egen båt

Nærmeste gjestehavn er Sandbakken Marina. Derfra er det to kilometer å gå til museet. Det er også mulig å låne sykler ved havna, og sykle til museet. 

Antall gjesteplasser: 6
Havnepris per døgn: 150kr

Kan betales
Vipps: 112 139
Kontonr.: 4336.06.02932

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1