Hopp til hovedinnhold

Barn og unge

En tur til Museet Kystens Arv er en flott utflukt for hele familien. Vi har spennende aktiviteter og opplevelser for barna både ute og inne.

  • 1/2
  • 2/2

Vi er et museum for hele familien, og vi lover at barna ikke kommer til å kjede seg! På uteområdet på sommeren har vi sandkasse, lekebåt og båtbasseng, i tillegg til fjæra med tang og småkryp. Da er det i sommersesongen også anledning til å ro i Prestelva med båter bygd i vårt eget båtbyggeri. Redningsvester er selvfølgelig tilgjengelig. 

Også utstillingene er tilpasset barn og unge. Utstillingen "Håp for havet?" er den som er mest rettet mot barn, og her er det flere "oppdrag" som barna kan løse.

Det er også anledning til å løse oppdraget «Jakten på jekteskipper Olsens pengeskrin». Dette er en rebusløype for både liten og stor som går over hele museumsområdet.

Tilbud til skoler og barnehager

På museet er alle velkomne, og barnehager og skoler har gratis inngang på uteområdet. Der har vi både lekebåt, sandkasse, båtbasseng og ei fjære full av småkryp som det går an å utforske.

Ønsker dere omvisning, har vi anledning til å sette sammen et opplegg for dere. Send oss gjerne en forespørsel pr e-post: kystensarv.post@mist.no

Praktisk informasjon:

Bålhus
Bålhuset er gratis å bruke, og er et populært sted å spise matpakken hvis man vil grille, eller hvis det regner. Ved er tilgjengelig, men man må selv tenne opp. Gi beskjed ved påmelding hvis dere vil bruke bålhuset.

Egne aktiviteter
Det er også mulig for skoler å gjennomføre egne opplegg på museumsområdet. Snakk gjerne med oss først.

Overnatting
Dersom dere ønsker overnatting, har vi både teltplasser og sovesaler på naustloft. Ta kontakt, så finner vi noe som passer for dere.

Sykkeltur
Det er fint å sykle til museet fra Trondheim. Da kommer man gratis med ferja. Et stykke etter Rørvik fergekai tar "gammelveien" av. Det er en grusvei som følger fjorden, og blant annet går forbi gamle helleristninger. Les mer her.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1