Båtskott Trebåtbyggeri

Museet Kystens Arv har et aktivt båtbyggeri, som bygger tradisjonelle norske klinkbygde båter på bestilling. Velkommen inn!

 • Baat1.JPG
  1/1

Båtskott Trebåtbyggeri er en avdeling under Museet Kystens Arv. Her formidler vi kunnskapen rundt båtbygging til besøkende på museet, og bygger klinkbygde tradisjonsbåter året rundt. Samtidig  bevarer og viderefører vi den handlingsbårne kunnskapen knyttet til båtbygginga, ved å ha dyktige lærlinger som fører faget og kunnskapen videre. Hovedfokuset ligger på vår lokale båt, Åfjordsbåten. Vårt båtbyggeri er den viktigste og faglig sterkeste aktøren i bevaringen av kunnskapen knyttet til bygging av Åfjordsbåter, og det er et ansvar vi tar alvorlig.

 • red_DSC_0025.jpg
  1/4
 • red_6793.jpg
  2/4
 • red_6960.jpg
  3/4
 • red1_6921.jpg
  4/4

Båtskott Trebåtbyggeri ledes av erfarne Einar Borgfjord, som har holdt på med dette siden 1986. Han har gått i lære hos tradisjonsbæreren Johan Hårstad, og bærer nå denne kunnskapen videre: hele prosessen fra treet står i skogen, til den ferdige båten er under seil. Båtbyggerne bruker gamle teknikker, håndgrep og verktøy, men også moderne verktøy der det er like bra og mer effektivt. Siden 1986 er det bygd over 240 båter ved Båtskott Trebåtbyggeri. Som besøkende på museet er du velkommen inn i båtbyggeriet for å se båtbyggerne jobbe. 

Båter vi bygger

Her ser du et utvalg av båter vi har bygd, og prosjekter vi har vært med på. Klikk på kortene for å lese mer.

Ta kontakt med båtbygger Einar Borgfjord hvis du er interessert i å få bygd eller reparert en båt!

E-post:  einar.borgfjord@kystensarv.no
Telefon: 73 85 55 60 / 915 13 657

Les mer om båtbyggeriet her