<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=234310510383548&ev=PageView&noscript=1" />

Årets båt

Årets båt står utstilt i 2.etasje i publikumsbygget sammen med en utstilling som forteller om bygging og bruk av båten.

Fra høsten 2020 til høsten 2021 er «årets båt» en tradisjonsbåt fra Færøyene. Båten er av størrelsen ‘fyramannafar’ og ble bygd på Museet Kystens Arv i 2014 av den færøyske båtbyggeren Hanus Jensen.  Jensen er den eneste nålevende båtbygger som har lært båtbyggerkunsten direkte fra en færøysk tradisjonsbåtbygger. Han gikk sin læretid hos mesteren Hjalmar Hatun.

Ved båten står en utstilling som forteller om båtbygging på Færøyene. Hvordan var det mulig på en øygruppe uten skog? Hva levde de av? Hvordan brukte de båtene ved en kyst full av klipper og høye brenninger? Utstillinga viser både film og bilder om Færøyene og bygginga av den færøyske båten.

Utstillinga «årets båt» er en del av kulturutvekslingsprogrammet «Den nordatlantiske båten» som museet satte i gang 2014. Museet inviterer med jevne mellomrom en tradisjonsbåtbygger fra et annet land for å bygge sin tradisjonsbåt på museet. 4 land har til nå deltatt i programmet. 

Når utstillinga er ferdig høsten 2021 vil den færøyske båten bli en del av museets publikumsbåter i museumselva.

 • (Foto/Photo)
  1/2
 • (Foto/Photo)
  2/2
 • Foto: Anders Mortensen, Hin færoyski ródrárbaturin, 2000 (Foto/Photo)
  1/2
  Foto: Anders Mortensen, Hin færoyski ródrárbaturin, 2000
 • Foto: Anders Mortensen, Hin færoyski ródrárbaturin, 2000 (Foto/Photo)
  2/2
  Foto: Anders Mortensen, Hin færoyski ródrárbaturin, 2000