<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=234310510383548&ev=PageView&noscript=1" />

Sankthansfeiring

Folkefest for hele familien med bålbrenning, grilling, musikk i naustet, dåp av nye robåter og mye mer.

  • sankthans.jpg

Når Museet Kystens Arv gjenåpner i juni 2017 ønsker vi å starte nye årlige begivenheter.

Sankthansfeiringen er full av gamle tradisjoner og folketro. Hvorfor skal man legge nyplukkede blomster under puten, og hvorfor brenner vi bål når det er sankthans?

SANKTHANSBÅL er en av de eldste gjenværende bålbrenningsskikkene i Norge, men i eldre tid brente man bål også ved andre høytider som jul, påske og pinse. Bålet skulle verne mot onde makter. Fra gammelt av trodde man at dersom jenter la fem, eller sju, forskjellige sommerblomster under puta natt til sankthans, så ville de drømme om sin fremtidige ektemann. Annen folketro var at sankthans-været var en indikator på hvordan været skulle bli resten av året.

MAT og folkefest hører sammen. Når vårt nye formidlingsbygg åpner 22. juni åpner vi samtidig dørene til vårt nye spiseri Flo og Fjæra. Mange kjenner våre nye kokker fra FosenMat og Smørehallen. De er hekta på lokalmat – og opptatt av at det ikke skal koste skjorta. Dette er framifrå fagfolk som vet opp og ned på både de firbeinte og de med gjeller. På sankthansaften serverer de rømmegrøt med spekemat, og turbopølser.
I tillegg blir det mulighet for grilling i bålhuset.

KONSERT I NAUSTET. Museet Kystens Arv er omgitt av masse flinke unge sangere og instrumentalister. Sammen med Ungdomsrådet i Indre Fosen kommune arrangerer vi konserter i Ny-naustet. Vi renger med at taket letter og ørene flagrer!

PROGRAM FOR KVELDEN
17.30 - Dåp av båter i elva
18.00 - Åpen scene i storhallen (Nybygget) 
19.00 - Omvisning i Båthallen (Nybygget) 
20.00 - Åpen scene i storhallen (Nybygget). Bl.a. utdrag fra skuespillet Staværingen.

I tillegg blir det mulighet for å gå i utstillingene, ro i elva, bygge klossebåter i Barnas Båtbyggeri, og prøve rebusløpet "Oppdrag Håp for Havet". 

Gratis inngang er sponset av Stadsbygd Sparebank