<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=234310510383548&ev=PageView&noscript=1" />

Den siste viking

Friluftsteateret Den siste viking settes igjen opp på Museet Kystens Arv, med premiere 17. august 2017. Regissør i år er Nils Gaup.

  • DSV-2010-diver-389_4.jpg
    1/1

I år har vi lagt til rette for at du kan utvide spel-turen med museumsbesøk, middag og marked. Nytt av året er at plassene er nummererte, så du kan nyte tiden før forestilling på museet, i steden for å stå i kø. Inngangsbillett til Museet Kystens Arv er inkludert i billetten. Spiseriet Flo og Fjæra har en egen spel-meny som de tilbyr før hver forestilling, og på tunet vil det være et yrende liv med marked og aktiviteter, arrangert i samarbeid med KulturCompagniet. Velkommen!

Klikk på kortene for å lese mer:

Om spelet Den siste viking

Sceneversjonen av Johan Bojers roman «Den siste viking» spilles på friluftsscenen til Museet Kystens Arv – ved den idylliske Prestelva – med Trondheimsfjorden som bakteppe.

Med «Den siste viking» skapte Johan Bojer et verdig minnesmerke over de menn som drev Lofotfiske før motoren og snurpenota og fabrikkskipene overtok. Gjennom historien om han Kristaver Myran og mannskapet hans trer Lofotfisket fram nøyaktig så fullt av blodslit som det må ha vært. En endeløs kamp mot havet, med døden på båtripa. Her er den dramatiske historien om slaget i Trollfjorden, der fiskerne gikk til direkte aksjon mot storkara som ville stenge dem ute fra fiskefeltet.

Her er fortellingen om en redningsdåd som for alltid vil leve som prov på mannsmot og godt sjømannskap. Men også de mildere sidene av fiskerlivets strabaser er med – salmesangen på bedehuset, mølja og drammen i rorbuene, flirene og fanteordene mellom søringer og nordinger. Likedan beskriver han med varme og respekt kvinnfolkenes hverdag der hjemme mens karene er på fisket.

«Den siste viking» er et minnesmerke som er sprell levende den dag i dag!

Med Nils Gaup som regissør vil vi få se en spektakulær oppsetting i amfiet ved Prestelva, med seilende båter på Lofothavet, og et voldsomt klimaks med kullseglinger og drukningsdød.

Musikken er av Hilmar Örn Hilmarson.

For mer informasjon se densisteviking.no eller følg spelet på facebook.
Billetter er tilgjengelige på eBillett.